Gå til innhold

Den nye standarden

På Interiørdagen 2018 holdt interiørspesialisten Karina Holmen et forrykende trendforedrag.

 

Press_Original-_P5A7577_tn
Karina Holmen er medeier og daglig leder i interiørbutikken Eske, som også er er et prosjektfirma.
I tillegg har hun stilt som dommer i boligkonkurransen Huset på TV2. Copyright: Espen Solli/ TV2

Hun forteller at vi lever i en veldig spennende tid både i samfunnet noe som gjenspeiles innen interiør.

– Etter tiår på tiår med eikeparkett, hvite vegger og grå sofa er det akkurat som at alle nordmenn har funnet sin indre latino og slått seg løs med mønstre og farger, sier hun entusiastisk.

Den store omveltningen har medført at vi har fått to nye nøytrale farger i hjemmene våre, nemlig blått og grønt. Disse fargene oppleves nå som standardfarger slik vi har vært vant med fra hvitt. Dette er noe vi har hørt fra Farge-Dagny også. Les mer om henne her.

Grønt og blått er hentet fra naturen, så det er ikke så rart at vi vil ha det i hjemmet vårt, mener Holmen. Og blått er en klassisk norsk farge som passer til alle rom.

– Kjøkken, bad, gang, soverom, hvor som helst. Det finnes så mange fine toner på blåfargene nå, sier damen som selv har et blått kjøkken.

Forkjærligheten for grønt gjør at vi har skikkelig plante-dilla. Det botaniske er stort i øyeblikket. Hovedtrenden her er planter, noe som gir både bedre luftkvalitet og reduserer stress. Men Eske-eieren vil også slå et slag for den enkle greina.

– Et skulpturelt element i rommet, som ikke koster altfor mye. Da holder det med å putte en grein i en fin vase på en hylle så er man ferdig, forklarer hun fra scenen.

Kvister
En gren eller kvist i en vase er et dekorativt element. Foto: Guri Haram

Noe av det samme preget kan gjenskapes i keramikk. Den organiske formen til materialet passer godt til å utstille planter og objekter i. Man kan lage soner med stilleben. Og blande gamle vintagevaser i ulik struktur og keramikk, men da bør man holde seg til én fargepalett ifølge Holmen.

Ved å bruke enkle grep med farger og dekor kan man oppnå spennende effekter. En klassisk metode er å leke seg med listverk og ta i bruk nye elementer som colour blocking der man maler et eget felt i en egen farge. Her har jeg skrevet mer om hvordan du utfører colour blocking selv.

– Listverk på denne måten tør man kanskje ikke kaste seg ut i, men det er bare å dra på Maxbo, kjøpe en spikerpistol og gå igang med kreativiteten hjemme, sier hun.

Tapet i tiden

Hos Eske har de en stor forkjærlighet for tapet. Da en av deres kunder ønsket en «smykkeboks» å legge seg i om kvelden, tapetserte de også døren.

– Med tapetsert dør, forsvinner den på en måte og blir som en hemmelig dør, forklarer hun.

Videre mener hun at gangen er veldig godt rom å tapetsere for den er ofte ikke så stor, men gir et massivt inntrykk når man kommer på besøk.

– Tapet er også en måte å få kunst inn i hjemmet på. Man kan forstørre en Van Gogh, tipser hun.

Bruker du mer blått, grønt og tapet enn før i interiøret?

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: