Gå til innhold

Japans Hawaii

I dag er det ett år siden vi besøkte øya Okianawa i Japan. Og babyen og jeg var deres aller første norske besøkende! Og hele familien deres første skandinaviske gjester. Making history!

 

Mens man kan lengte seg syk etter å springe ut i luften igjen, kan man i det minste glede seg over gode reiseminner fra fjoråret. Vi kommer til å kunne reise igjen #AltBlirBRa

Nå starter mimringen:

Beste babyhotell er på Japans Hawaii

Okinawa er kjent for sine superhundreåringer, men visste du at de er gode på 0-åringer også?

For å komme til resorten vi skulle til må man fly fra fastlandet. I tillegg til å kjøre en god bit fra flyplassen. Men det finnes selvsagt mange andre overnattingsmuligheter nærmere flyplassen for dem som ikke skal på baby-hotell.

På resorten vi bodde på i Okinawa i Japan får babyen noe så uvanlig som en egen frokostbuffet.

Kanucha Bay Hotel & Villas er en resort som ifølge gjester fra inn- og utland er Japans beste hotell for babyer i 2019. De vant også pris i 2018. Kanskje har de vunnet i år også, det har jeg ikke fått sjekket opp.

Uansett har de et nyskapende konsept.

De har nemlig spesialtilpasset seg småbarnsfamilier! Overalt myldrer det av pappaer og mammaer med babyen i bæresele.

Kanucha13
Småbarnsfamiliene finner seg godt til rette på Kanucha resort. Foto: Guri Haram
Kanucha14
På Japans beste babyhotell Kanucha får babyer babybuffet til frokost i én av de mange restaurantene. Foto: Guri Haram
untitled-174
Her bodde vi. Resorten har store rom hvor babyen får krabbet av seg. Her går det an å få leie barneseng og reisetrille. Sjampo og dusjsåpe til baby får man gratis hvis man etterspør det. På butikken selges bleier og flasker. Foto: Guri Haram
Kanucha20
Ballonger på tur er alltid en «hit» hos barn. Liten plass i bagasjen tar de og. Foto: Guri Haram

Her spiste vi på en tradisjonell Okinawa-restaurant inne på resorten. Ikke lett å lese menyen. Men vi hadde sjekket i områdeguiden på forhånd at den var røykfri. Maten her var som den er kjent for med tanke på at de er i en Bluezone (les mer om dette ved å trykke her:

Prisvinner

– Vi fikk akkurat denne prisen, smiler hotellsjef Yukio Nakamura bak trofeet i resepsjonen som viser at de er best i landet.

De vant også en pris for baby-vennlighet i 2018 i regi Mikihouse Child & Family Research Institute.

Han tror ikke deres babykonsept er særlig utbredt. Under intervjuet er det fem år siden de kom opp med ideen.

– På denne måten får vi besøk av mange barnefamilier med babyer. Ved å ha et tilbud for babyer kommer til og med besteforeldrene. Det har blitt veldig populært. Her har vi buffet for baby til frokost og gratis babymat på glass man kan ha med seg i restauranten på kveldstid. I tillegg tilbyr vi barnevakt som må bookes dagen i forkant, forteller han.

Lavprisselskap har ofte flyturer til Okinawa. En øygruppe som selv er eksotisk for fastlands japanere.

– Jeg kjenner ikke til at vi har hatt besøk av skandinaver før, forteller hotellmanageren.

Men andre nasjonaliteter fra Europa har gjestet dem, i tillegg finner mange fastlands-japanere veien hit. Mange kommer for å spille golf på den digre resorten.

I resepsjonsområdet er det ammerom og lekeområde for små barn. Et skilt signaliserer om stellerommet er ledig.

På resorten er et SPA hvor mor og far kan få seg god massasje mens babyen blir passet. Ellers har de vannpark for barn med babybasseng ved stranden.

Det er mange restauranter å velge mellom, mens ekskursjoner kan for eksempel gå til Pineapple Park hvor det dyrkes ananas av ulike slag.

I Pineapple Park kjører man rundt i tivoli-vogner med en morsom ananas-figur på taket mens artig musikk spilles over høyttalerne. Only in Japan!

Skal man avgårde kan man ved å benytte hotellets egen taxi få tilgang til bilstol. Ellers er erfaringen at det er vanskelig å få bilstol i drosjer i Japan.

Japans Hawaii

Babyer elsker å bade, men de tradisjonelle ryokan-hotellene er neppe det beste valget da de varme badene er for varme for babyen.

Det å bo på en resort tilpasset små barn og babyer er ekstra avslappende for foreldre på tur.

Å bo på resort i Okinawa kan passe som et solrikt avbrekk fra den vanlige rundreisen, for dette er Japans Hawaii. Landskapet kjennetegnes av fruktbart terreng.

Kanucha12_tn

Dette området har oppnådd kjendisstatus i verden med alle sine 100-åringer, takket være en historisk sunn plantebasert diett. Men den yngre generasjonen har snudd på trenden og statistikken med hjerteproblemer har økt. Uansett er det morsomt å spise godteri laget av søtpotet og annet sunt på Okinawa, noe babyen også trygt kan prøve.

untitled-210
Nydelige blomster utenfor hotellområdet. De lages det også sunn te av. Foto: Guri Haram

Rundt omkring ser du statuer av to hunder, shisa, der én har åpen munn mens den andre holder sin lukket. Det er fordi den ene glefser bort onde ånder, mens den andre holder på de gode. Statuene beskytter husene fra tak og inngangspartier.

Kanucha18_tn
Shisa hundene, en krysning mellom hund og løve, beskytter husene på Okinawa. Disse står utenfor hotellet. Under: Et vakkert sted for å nyte solnedgangen fra resorten. Foto: Guri Haram untitled-175
Figurer_Okinawa
Figurer i en skogsti utenfor resorten. Foto: Guri Haram

Renslighet

Japanerne er kjente for sin renslighet, og har helt topp stellerom nærmest overalt. I tillegg har de en stol på veggen til å henge fra seg babyen under en toalettet-tur. Da slipper man å tenke på bæresele de gangene man skal kjapt innom toalettet.

Likevel, hvis man reiser med sin lille pode, må man være oppmerksom på sigarettrøyk, da ikke alle restauranter er røykfrie.

Når vi klarte å reise til Okinawa med en baby under et ordinært Japan-besøk, da klarer du det også. Dette er ett av de mest fantastiske steder jeg har besøkt!

 

Bildedryss fra Okinawa:

Japanere er glade i vestlige babyer, som de nok ikke møter på så ofte. Foto: Guri Haram

Kanucha10

 

Dette er en av ekskursjonene fra hotellet på Okinawa der babyen kan være med:

untitled-198 untitled-191

Ananasen vokste naturlig i parken, og inne ble det solgt et stort utvalg produkter av ananas. Foto: Guri Haram

untitled-192

Dette er fra en annen destinasjon men fra samme turdag. Naturen var utrolig frodig. En opplevelse for liten og for stor:

untitled-218untitled-217 untitled-222

Okinawa byr på egen is og «veimat»:

untitled-230 Okinawa bru
Katt_Okinawa
Det finnes også søte katter i Okinawa. Foto: Guri Haram

 

 

 

 

 

 

En kommentar på “Japans Hawaii Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: