Gå til innhold

Yoga til å gjøre hjemme

Forrige uke var jeg på en spennende boklansering av Yoga – helt enkelt!

Lanseringen fant sted hos Kundalini yogaskole på Frogner i Oslo, og bestod like så godt av en 90 minutters yogatime.

Dette er en av de morsomste presskonferansene jeg har deltatt på.

Fotograf i boken er Nicki Twang (f.v.), forfatter Bente Helene Schei og redaktør i Cappelen Damm, Bente Dahl Svendsen. Foto: Guri Haram

Boken er veldig inspirerende, fordi den gjør akkurat det tittelen lover: yoga blir helt enkelt. Og så kan den brukes som oppslagsverk.

Hvor mange ganger har man ikke vært på en yogatime og blitt imponert over det avanserte programmet til instruktøren og tenkt: Dette hadde jeg ikke klart hjemme.

Vel snu om på den tanken. Det er her Bente Helene Schei kommer inn og gjør yoga forståelig. Man blir dyttet over terskelen og tenker ikke lenger på vanskelige slangemenneske-posisjoner og pusteøvelser der man kommer ut av tellingen på antall pust. Her er det rett på sak, og disse enkle øvelsene kan du nettopp få til å gjøre hjemme.

Deretter kan man eventuelt bygge på med vanskeligere teknikker etter hvert som man avanserer.

Jeg hadde helt ærlig ikke trodd at jeg skulle være så positiv til en yoga-bok. Men nå ser jeg nytteverdien for de som strever med både å få tid og motivasjon.

I boken gir yogainstruktøren også inngående forklaringer på riktig pusteteknikker. Et pust er ikke bare et pust hvis du trodde det!

originalrgb_omslagsforside_yoga_helt_enkelt_tn

Boken Yoga – helt enkelt. Øvelser og programmer for hele kroppen, er utgitt på Cappelen Damm.

Den er inndelt i ulike programmer som varer fra 10 til 90 minutter. Dermed kan øvelsene utføres enten du har lite eller mye tid. Det er også egne programmer som hjelper mot plager med mage og tarm, nakke og rygg, samt balanse og konsentrasjon.

Stillingene blir beskrevet etter hvordan de skal utføres, men også hva man bør være oppmerksom på under utførselen, og ikke minst effekten man får av hver treningsøvelse.

yoga6_tn

Bente Helene Schei (f.v.) er ikke bare ny forfatter, men svigerinnen til min favoritt matblogger Jartrud Høstmælingen (t.h) bak Pranava. Denne nettsiden byr på lekre og sunne plantebaserte oppskrifter. Lar du deg fenge av denne familiens sunnhetsidealer blir kanskje også ditt nye motto straks «Eat plants do yoga». Foto: Guri Haram

Sertifisert yogainstruktør Bente Helene Schei er egentlig jurist, men syntes kombinasjonen med karriere og familieliv gikk utover helse og trening. Så da utdannet hun seg i stedet innen yoga, og har nå 20 års erfaring med dette. Nå brenner hun for å gjøre yoga lett tilgjengelig for andre som blant annet opplever tidsklemma slik hun gjorde før.

yoga_header_tn
Det er lett å tenke at yoga er altfor vanskelig å lære seg på egenhånd. Men nei, ikke ifølge denne damen. Foto: Nicki Twang/ Cappelen Damm

Mindfulness er veldig i tiden, for nå lengter vi etter en pusterom i hverdagen.

Derfor passer denne boken inn i miksen av hva vi vil interessere oss for i bokhandelen. Og at man kan få sneket inn noen enkle øvelser hjemme, gjør den desto mer aktuell.

yoga2_tn
På lanseringen ble vi anbefalt yogamatte fra Manduka. Foto: Guri Haram

I yoga knyttes oppmerksomhetstrening seg sammen med de fysiske øvelsene og pusteøvelsene.

Alt du behøver for å bedrive yoga, er i utgangspunktet en matte. Kanskje ikke det engang. Et teppe kan faktisk holde. Yoga passer for absolutt alle, til og med blinde som jeg har skrevet en tidligere historie om her: Blinde Randi elsker blått og rosa.

yoga3_tn
Til venstre er livsstilsblogger Maja Hattvang og til høyre Johanne Walle Jomisko De Figeiredo fra Cappelen Damm under boklanseringen som besto av en yogatime. Foto: Guri Haram

Da er det bare å avslutte med å si – Namaste!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: