Gå til innhold

Oppdaterte mattrender

I dag deltok jeg på Foodkonference, eller fødevarekonference som det heter på dansk, og matvarekonferanse på godt norsk.

Konferansen er i regi danske pej gruppen, og dreier seg selvsagt om trender. Dette arrangementet er hvert år i Oslo, og var denne gangen, som tidligere, på Dansens hus. Vegg-i-vegg med Mathallen.

pej2

Trendkonferansene er veldig retningsgivende, og akkurat denne er det flest fra matbransjen som deltar på.

De som for eksempel jobber med produktutvikling og strategier i en bedrift får mye utbytte av denne type konferanser. Men det er også interessant for redaktører og journalister å delta, for man blir ledet inn på sporet for hva som forbrukerne, og da også hva leserne er opptatt av for tiden.

Trender speiler samfunnsutviklingen, ikke motsatt.

Pej3.jpg

En interessant vri denne gangen var at pej hadde fått med en proff matanmelder fra restaurantguiden White Guide. De anmelder hvert år mer enn 1200 restauranter i de nordiske land.

Det var litt gøy at hun likte samme restaurant som meg i Oslo. Nemlig Pjoltergeist.

På denne fine dining restauranten tillater de verken barn, kredittkort eller blits. Men serverer på Mummi-tallerkener, det gjør de. Selv om matanmelderen sier de godt kunne spart seg for akkurat dette.

Hun kom med mye interessant, blant annet at vi fremover vil vi få enda større interesse for fermentert mat. Dette hører jo inn under den store helsetrenden. Eksempler på fermentert mat er Kimchi, som du kan kjøpe i innvandrerforretninger. Dette er grønnsaker som spises rå, og det er veldig praktisk når du har det travelt og er sulten.

En drikk som er «in» er Kombucha. Jeg er veldig «fan» av denne og har vurdert å lage det selv, som mange gjør. Det føles nesten som å ta seg en øl, bare at det er sunt.

Tips! For å lage Kombucha behøver du Kombucha «babyer». Det har jeg sett at flere utveksler i Facebook-forumet «Tradisjons mat Oslo».

Fremover blir bartenderen den nye helten! Og det er Whisky som er «hot».

Det ble for øvrig også nevnt at ingefær er veldig i vinden til alt innen mat. Det har også sammenheng med helseaspektet. Jeg anbefaler ingefærøl, Tomas Henry «Ginger beer» på Vinmonopolet. Den er alkoholfri, men veldig god!

Mat i bolle er populært, derfor er grøt faktisk trendy nå. Det regnes ikke lenger for fattigmannskost!

Pej4.jpg

Her er administrerende direktør i pej gruppen, Louise Byg Kongsholm i sving og snakker om de eldre forbrukerne. Eller «gæmlisungdommen» som jeg ville kalt dem.

En annen foredragsholder, Carola Seybold fra fargeselskapet Pantone, snakket om hvordan trendfargene påvirker produktene vi kjøper. Også når det kommer til mat. Vi ikke bare ser men «spiser» farger. Ville for eksempel Coca Cola vært like populær som noe annet enn brunt? Det har noen nemlig forsøkt seg på tidligere, å selge Cola som blank væske. Det ble en flopp!

pej gruppen har for øvrig det Skandinaviske agenturet til Pantone. Her kan du lese mer.

Pej7.jpg

Og her er Tine som jeg hyret inn som foredragsholdere denne gangen. De er kjente for å være gode på innovasjon.

I pausene er det muligheter for å kjøpe trendbøker og så får man bestandig servert delikate småretter og desserter. Me like!

Trendboksen det er bilde av, pej gruppens foodbox, er verdens eneste trendmateriale med fokus på matvaretrender.

Neste konferanse pej har i Oslo er Trendkonferansen den 29. november. Du kan se kalenderen her.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: