Gå til innhold

Et mylder av inntrykk og smaker

I helgen var jeg på den aller første Globusfestivalen i Drammen. En mat- og kulturfestival der 45 internasjonale matboder bød på alskens mat.

Globusfestivalen.jpgHer er Filippinene. De danset til en veldig kul sang «Sinulog» som jeg fikk helt på hjernen etterpå. Burde blitt en «hit». Foto: Guri Haram

Det var en veldig spennende opplevelse, der man kunne bytte kontinent når man følte for det…. Det var som å ha hele verden på ett sted. Fantastisk!
Fire verdenshjørner var representert!
Dette ble en så stor og overraskende suksess, at arrangørene ble utsolgt for mat. Det vil si hele 13. 000 porsjoner med mat på to timer.
Det at arrangementet la opp til bonger var for øvrig noe som gjorde det hele ekstra hygienisk og enkelt – mindre kø – ved bodene. Smart!
Globusfestivalen13.jpg
Å holde dette arrangementet er noe Drammen kunne ha gjort for lenge siden. Men nå ble det i hvert fall gjort én gang. Og forhåpentligvis arrangeres dette hvert år heretter.
Det var flott å se hvordan alle innflyttere struttet av stolthet der de kunne by på det beste av hva de har med seg fra hjemlandet sitt. Mat er som kjent kultur. Men festivalen hadde også korte sceneinnslag med oppvisning av folkedrakter, sang og dans.
Et eksempel til etterfølgelse også for andre byer i Norge som måtte ha høy andel av innvandrere.
Etiopia (t.v.) ble min favoritt denne gangen. Brødet, som heter injera, hadde en deilig syrlighet i kombinasjon med en sunn linsestuing. For ikke å snakke om kaffen! Jeg fikk ekstra mye kaffe i koppen også, så kan heller ikke klage på servicen.
globusfestivalen4
Disse jentene serverte sjokolademuffins fra Nigeria. Foto: Guri Haram
Globusfestivalen14.JPG

De som måtte tro at denne festivalen bare hadde innslag fra Afrika og Østen må tro om igjen. Men de Skandinaviske bodene var nok ikke førstevalget til de fleste denne gangen. Her er Danmark:

globusfestivalen19

Stilfulle danseinnslag hørte med. Denne damen så ut som en mystisk gudinne for oss nordmenn.

globusfestivalen10 Globusfestivalen15.jpg

Bennet Yiu, min tidligere klassekamerat, representerte ikke Kina denne gangen, men Spania 🙂 Han driver stedet La Vida Tapas rett ved Bragernes torg og lager fantastiske drinker.

 

globusfestivalen_ekstra

Stine Tonum, kokk og matansvarlig for Globusfestivalen var godt fornøyd. En så stor suksess hadde de ikke turt å håpe på. Alle ble som sagt utsolgt for mat i bodene sine!

globusfestivalen_ekstra3

Strømsø torg var en vakker kulisse for denne festivalen:

globusfestivalen7

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: