Gå til innhold

Babymoon – den nye reisetrenden

Her sitter jeg passende nok i en arabisk måne på babymoon i Dubai. Til høyre t-skjorter til salgs om dagen på samme plass, JBR Beach, Dubais mest populære strand.

Nå vil mange par pleie kjærligheten en siste gang før de blir foreldre.

Det er fint med noen siste kulturelle opplevelser før tilværelsen blir mer stedbunden og preget av bleieskift. Den nye trenden har fått betegnelsen «babymoon».

På babymoon kan den vordende mor typisk kose seg med litt SPA-behandling og kulturelle opplevelser før en liten person krever all oppmerksomhet.

Er du i samme situasjon; husk å orientere SPA-terapeuten om graviditeten, da ikke alle behandlinger er tilpasset gravide.

En babymoon passer ikke i hvilket som helst trimester av graviditeten. De første tre ukene er man gjerne for trøtt, mens de siste tre ukene er for tunge, dessuten er det mange flyselskaper som ikke tillater gravide å reise i denne perioden.

Men andre trimester er perfekt for en reise på tur med sin kjære, eventuelt en venninne.

Hoteller vet å tilpasse seg den nye turismen, og tilbyr pakker beregnet på vordende foreldre. Men du kan fint legge opp til en enkel reise selv.

Verdens høyeste bygning, Burj Khalifa (t.h), og muslimske sjeiker ute på tur er noen av de kulturelle møtene Dubai har å by på. Foto: Guri Haram

Det er viktig å si ifra til legen om reiseplanene i god tid før avreise. Legen vil typisk kunne tipse om bruk av støttestrømper på flyet for å forebygge blodpropp.

Les om Marianne Jemtegård sin babymoon der hun fikk helseproblemer på flyet.

Selv reiste jeg til Dubai på babymoon. Flytur med Qatar Airways passer godt for gravide som vil ha bedre komfort, med ekstra god plass ved flysetet.

Vel fremme var mannen på business noen dager, mens den gravide kunne slappe av på hotellet. Det er også der man soler seg som turist.

Det er mange flotte hoteller i Dubai. Foto: Guri Haram

Dubai ligger i De forente arabiske emirater, og her er det både lett å holde seg unna alkohol, samtidig som tilgangen på sunn mat, som hummus, er til å fråtse i. Noe som er ekstra viktig i en tid hvor man bygger opp en ny liten kropp.

Libanesisk mat er godt og sunt (bildene til høyre). Disse restaurantene er også alkoholfrie. Foto: Guri Haram

Det er også topp moderne sykehus i emiratene dersom noe skulle gå galt.

Billig gull er der også, for den som måtte finne på å forlove seg i samme slengen.

Gull-souken

I gull-souken kan dere kjøpe billig gull. Gjør research før avreise hvis dere ser etter forlovelsesringer. Du vil neppe la deg overrumple av intense arabiske selgere under ditt mest romantiske kjøps-øyeblikk. Kanskje kan du også ha med et bilde av ønsket design på ringene og få de spesialbestilt.

Soukene er forøvrig ikke noe godt sted for gravide å oppholde seg i lange tider ad gangen da det ikke finnes et eneste toalett der.

Båt

Det er en veldig fin og rimelig båttur mellom krydder-souken og tekstil-souken. I tekstil-souken er det mange fine puter å kjøpe med seg hjem, eller sjal. Sjalene er fine å bruke i Norge senere når man skal amme på offentlig sted.

Tekstil-souken

Det var dessuten mange spennende krydder å kjøpe med seg hjem:

 

 

Prayer

Litt spesielt kjennes det å være en gravid vestlig kvinne i et muslimsk land. Men er man sammen med mannen på de fleste ekskursjoner, kjennes det trygt.

Uansett er babymoon en fin investering i parforholdet og vil nok etablere seg som mer enn en stigende trend i tiden som kommer.

 

Copywright: Guri Haram

2 kommentarer på “Babymoon – den nye reisetrenden Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: